Government
Jobs
Apply

Today Updates

Tuesday, 5 February 2019

BEL Recruitment 2019

By With No comments:
BEL Recruitment 2019 - BEL invites applications for recruitment of 06 Contract Engineers Posts. The applicants are requested to Download Application Form through Official Website http://bel-india.in/. The last date for the receipt of application along with enclosures is 24.02.2019. Interested candidates are requested to peruse the advertisement regarding the process of Examinations and Interview, Eligibility Criteria, Application Fee, How to Apply, Pattern of Examination, Syllabus, Question Paper, Admit Date, Exam Date, Result Date etc,. Refer thoroughly before applying.

Organization Name: Bharat Electronics Limited
Job Category: Central Govt Jobs
Total No of Vacancies: 06
Job Location: Pune
Name of the Post & No of Vacancies:
BEL Invites Applications for the Following Posts
SI No
Name of Post
No. of Post
1.
Electronics Engineer
05 Posts
2.
Mechanical Engineer
01 Posts        
Total
06 Posts
Educational Qualification:
SI No
Name of Post
Qualification
1.
Electronics Engineer
First class in BE/ B.Tech (Electronics/ Electronics & Communication / Electronics & Telecommunication / Industrial Engineer Electronics) or AMIE from a UGC recognized University / Institution
2.
Mechanical Engineer
First class in BE/ B.Tech (Mechanical) or AMIE from a UGC recognized University / Institution
Age Limit: (As on 01.12.2018)
Name of the Category
Age Limit
For Gen/ UR Candidates
Max. 25 Years
The Upper age limit is relaxed by 5 years for SC/ST; 3 years for OBC, 10 Years for Persons with Disabilities (15 years for SC/ST PWD’s & 13 years for OBC PWD’s) and for Ex-S as per Govt. of India rules. Candidates Relaxation in Upper Age limit will be provided as per Govt. Rules. Go through BEL official Notification 2019 for more reference
Salary Details:
SI No
Name of Post
Pay scale
1.
Contract Engineers
Rs.16000/-
Selection Procedure:
BEL may follow the following process to select the candidates.
1.
Written Exam
2.
Interview
Application Fee/Exam Fee: 
Name of the Community
Fee Details
Gen/ OBC
Rs.200/-
ST/SC/Ex-s/PWD
Nil
Pay the Examination Fee through Demand Draft drawn from any scheduled bank (preferably SBI) in favor of "BEL Optronic Devices Limited" payable at Pune.
How to apply:
Eligible candidates are advised to Download Official Notification & Application Form at official website to http://bel-india.in/. Fill your Academic Qualification & Other Related Information as per the instructions. Hard Copies of the signed application along with photocopies of (i) ID proof (ii) Proof of Date of Birth (iii) Educational Certificates: Mark-Sheets/Degree Certificate (iv) Caste and attested copies of relevant documents mentioned in the application should be addressed to “Asst. Manager - HR BEL Optronic Devices Limited, EL-30, 'J ' Block, Bhosari Industrial Area, Pune- 411 026” super-scribing the envelope with “Application for the post of ______” so as to reach on or before 24.02.2019.
Important Dates to Remember: 
Starting Date for Submission of Application
04.02.2019
Last date for Submission of Application
24.02.2019
BEL Contract Engineers Official Notification & Application Link:
BEL Official Website Career Page
BEL Official Notification PDF
BEL Application Form PDF

Monday, 4 February 2019

English Quiz (Sentence Completion) for SBI PO 2019 Exam: 4th February 2019

By With No comments:
Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/words given below i.e. one of the sentences/words can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q1. Learning to abbreviate long words ----------------------------reporter type more quickly.
 will help those court
 will helped the court
 will helping the court
 will help the court
 None of the above
Solution:
‘will help the court’ is both grammatically and contextually correct here. We will use ‘will’, as the sentence is in simple future tense.

Q2. After the earthquake, ----------------------huge deprivation of food and water in Haiti.
 there was a
 their was a
 there were a
 their were a
 None of the above
Solution:
‘there was a’ is both grammatically and contextually correct here.

Q3. Microbial fuel cells (MFCs) are fast emerging -------------------------several specific requirements.
 as an options for
 as a option for
 as an option for
 as the option for
 None of the above
Solution:
‘as an option for’ is both grammatically and contextually correct here. Since the word ‘option’ starts with a vowel, we will use the article ‘an’ with it.

Q4. Since Tony could see shapes and objects in the bright lights, he was classified---------------------------.
 as only partially blindness
 as them partially blind
 as the only partially blind
 as only partially blind
 None of the above
Solution:
‘as only partially blind’ is both grammatically and contextually correct here.

Q5. To compress the crimpled rug, ---------------------several heavy books on the edges.
 the maid lead
 the maid laid
 an maid laid
 a maid laid
 None of the above
Solution:
‘the maid laid’ is both grammatically and contextually correct here.

Q6. The pianist softly ----------------------------------the keys, playing a gentle melody.
 began to compress
 began too compress
 begun to compress
 begun too compressed
 None of the above
Solution:
‘began to compress’ is both grammatically and contextually correct here. ‘Began’ is the appropriate choice here, as the sentence is in simple past tense.

Q7. The world is changing at a rapid pace and thus the difference between -------------------------------times is inevitable.
 people’s born in different
 people born in different
 people born for different
 people born of different
 None of the above
Solution:
‘people born in different’ is both grammatically and contextually correct here.

Q8. The ---------------------------------constant pace and hence the lifestyle, ideologies, opinions, beliefs and the overall behaviour of people also undergoes change with time.
 society changed at an
 society changes at an
 society changed at a
 society changes at a
 None of the above
Solution:
‘society changes at a’ is both grammatically and contextually correct here.

Q9. While generation gap ------------------------------conflict between the children and their parents, it is actually an interesting concept.
 is usually a cause off
 is usually an cause of
 is usually a cause of
 is usual an cause of
 None of the above
Solution:
‘is casually a cause of’ is both grammatically and contextually correct here.

Q10. Sometimes the ---------------------------difficult however the strong will power help us to confront all the difficulties and creates a way.
 task might been to
 task will been too
 task may be to
 task may be too
 None of the above
Solution:
‘task may be too’ is both grammatically and contextually correct here.

Q11. The priest --------------------------ceremonial robe when he is baptizing children.
 wore a formal
 wearing a formal
 wears a formal
 wears an formal
 None of the above
Solution:
‘wears a formal’ is both grammatically and contextually correct here. Since the sentence states a general fact, we will use ‘wears’ and not ‘wore’ or ‘wearing’ and also the sentence is in simple present tense.

Q12. At the family reunion, cousins who -------------------------------------in a very long time will finally get the chance to.
 have not seen each other
 have not been seen each other
 had not been seen each other
 have not saw each other
 None of the above
Solution:
‘have not seen each other’ is both grammatically and contextually correct here.

Q13. The blessing of the bread and wine ----------------------for ordained church leaders. 
 is a rite reserved
 is an rite reserved
 was a rite reserve
 is a rite reserve is
 None of the above
Solution:
‘is a rite reserved’ is both grammatically and contextually correct here.

Q14. Under in vitro conditions, Nilavembu Kudineer (a Siddha medicine) was found to provide protection against chikungunya virus -------------------------as a treatment during acute phase of dengue infection.
 while it were effective
 while it were effect
 while its was effective
 while it was effective
 None of the above
Solution:
‘while it was effective’ is both grammatically and contextually correct here. Since the subject is singular here, we will use ‘was’ and not ‘were’.

Q15. The Tamil Nadu government had distributed Nilavembu Kudineer concoction to treat people infected with dengue during -------------------------------------2017.
 the outbreak in late
 the outbreak into late
 that outbreak in late
 those outbreak in late
 None of the above
Solution:
‘the outbreak in late’ is both grammatically and contextually correct here.

Today Govt Job Updates

Banking

Reasoning

Education wise jobs