Government
Jobs
Apply

Today Updates

Tuesday, 8 November 2016

GK & Current Affairs November 2016

By
1. The 7th session of Conference of Parties (COP7) on tobacco control has started in which state of India?
[A]Uttar Pradesh 
[B]Haryana 
[C]Rajasthan 
[D]Odisha 

Ans : [A]

2. What is the India’s position on the global business optimism index, as per the latest Grant Thornton International Business Report?

 [A]5th
 [B]9th 
[C]2nd 
[D]4th

Ans : [C]

3. Which country is hosting the Conference of Parties (COP22) of the UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) ?
 [A]India
 [B]Morocco
 [C]Nepal 
 [D]Palestine


Ans : [B]

4. The Defence Research & Development Organisation (DRDO) has signed a MoU with which IIT institute to establish a Joint Advanced Technology Centre (JATC)? 
[A]IIT Bombay
[B]IIT Kharagpur 
[C]IIT Indore 
[D]IIT Delhi 

Ans : [D]

5. Which bollywood personality has been appointed as the brand ambassador of Switzerland tourism?
[A]Amitabh Bachchan 
[B]Alia Bhatt
[C]Ranveer Singh
[D]Shah Rukh Khan 

Ans : [C]

6. Which Indian Armed Force has launched “Operation school chalo” in South Kashmir?
[A]Indian Army 
[B]Indian Air Force 
[C]Indian Navy 
[D]All of the above

Ans : [A]

7. The National Cancer Awareness Day is observed on which date in India?
[A]November 8 
[B]November 7 
[C]November 5 
[D]November 6 

Ans : [B]

8. Who has been appointed as the new Executive Director (ED) of the Reserve Bank of India (RBI)? 
[A]K K Malhotra 
[B]M Rajeshwar Rao 
[C]Arindam Kunar 
[D]Greesh Bindra 

Ans : [B]

9. The book “Game Goes On” has been authored by whom?
[A]Alan McGilvray 
[B]James Leigh Hunt 
[C]Arun Kolatkar 
[D]Nissim Ezekiel 

Ans : [A]

10. Who has been appointed as MD & CEO of Central Registry of Securitisation Asset Reconstruction and Security Interest of India (CERSAI)? 
[A]Rishabh Jain 
[B]Praveen Kumar Sharma 
[C]Kirti Singh 
[D]Sudha Singhvi 

Ans : [B]


0 comments:

Post a Comment

Today Govt Job Updates

Banking

Reasoning

Education wise jobs